Frutsels

 

 

   
Op wr?

Hoe ontmoeten we elkaar? Misschien als familie of vrienden op verjaardagen of gewoon door even bij te praten met kennissen. We hebben het dan over ons leven dat vol zit met allerlei gebeurtenissen en ervaringen. Momenten die soms groot en betekenisvol zijn, soms lijken ze ook klein en onbelangrijk.
Wanneer we spreken over 'de dingen van het leven' kunnen we een breed scala aan onderwerpen bedoelen: werk, relaties, gezondheid, dromen, successen, mislukkingen, dagelijkse routines, hobby’s en toevallige gebeurtenissen.

Dit kan een interessante interpretatie van het woord 'frutsels' zijn. Vanuit een bepaalde optiek zou je veel dingen van het leven als 'frutsels' kunnen beschouwen. Het betekent niet dat ze zonder waarde zijn, maar eerder dat ze de kleine details en momenten vormen die samen het grotere geheel van ons bestaan maken.
De kleinste 'frutsels' kunnen soms onverwachte betekenis hebben of vreugde brengen.

De term 'frutsels' kan ook worden gebruikt om zomaar willekeurige, diverse voorwerpen aan te duiden, vaak zonder een duidelijk verband of ordening daartussen. Een soort mix van verschillende items zonder samenhang of specifiek doel.
Het kan bijvoorbeeld betrekking hebben op voorwerpen op een bureau. Dat is vaak gevuld met allerhande kleine dingen, zoals pennen, paperclips, notitieblaadjes, een verdwaalde foto van je schoonmoeder, een neushaartrimmer en allerlei ander spul dat er willekeurig lijkt te liggen.
Een allegaartje van voorwerpen: een verzameling 'frutsels'. 

Op deze site verwijst de term 'frutsels' naar een brede verscheidenheid aan items, waaronder beelden, schilderijen, foto's, gedichten, gehaakte voorwerpen en nog veel meer. Het zijn kleine, vaak decoratieve of kunstzinnige objecten die een ruimte opfleuren, de geest verrijken of gewoon een persoonlijke touch toevoegen. Het kan dus werkelijk van alles zijn. 

Deze site wil de mogelijkheid bieden om familie, vrienden en kennissen de frutsels te kunnen laten zien die zo waardevol zijn in het leven. 

 

Op wr?